biela sol

Himalájska soľ jemne mletá biela 500 g

1,60

Čistá prírodná kryštalická soľ z Himalájí obsahuje dôležité minerály, ktoré ľudské telo potrebuje. Tieto prvky boli súčasťou pramora a majú aj teraz pre ľudský organizmus centrálny význam.

Kategória: .

Popis Produktu

Himalájska soľ pochádza z oceánu stovky miliónov rokov starého, a tým pádom zostala chránená pred znečistením. Je ručne čistená a sušená na slnku. Himalájska soľ môže byť ružová, biela alebo priesvitná, pričom červené sfarbenie prináša zvýšený obsah železa. Keďže je nerafinovaná, má podobné priaznivé zdravotné účinky ako prírodná morská soľ.
Odkedy sa začala používať rafinovaná soľ (bežná kuchynská soľ aj morská v potravinách), začali si doktori všímať zvýšený výskyt ochorení spôsobených nedostatkom jódu. Preto sa jód v anorganickej forme začal do soli pridávať. V skutočnosti zvýšený príjem jódu spôsobuje hypertyreózu a jej príznakmi sú aj zvýšený tep a tlak, zvýšené potenie, tras rúk, nervozita, úzkosť a problémy so spánkom (niet divu, že sa odporúča obmedzovať solenie, kvôli zvýšenému tlaku).
Vo vyváženej strave nám jód vlastne nemá prečo chýbať, keďže je v dostatočnom množstve obsiahnutý v morských rybách, vajíčkach, celých zrnách, strukovinách, morských riasach KELP a v mliečnych produktoch od kravičiek krmených jodizovanou soľou. Priveľa jódu môže spôsobiť hormonálnu nerovnováhu, čo vedie k metabolickým a imunitným poruchám.
Prírodná nerafinovaná soľ pomáha pri prekyslení, napráva trávenie, pomáha pri alergiách a kožných ochoreniach a je prevenciou proti rakovine. Poskytuje energiu na bunkovej úrovni a zvyšuje odolnosť proti infekciám. Oplatí sa v nej aj vykúpať. Kúpeľ v slanej vode pomáha odstraňovať toxíny a vďaka osmóze si cucneme minerály z prírodnej soli aj cez kožu.
Draslík a horčík obsiahnutý v prírodnej soli pomáhajú lepšie metabolizovať sodík. Čím viac sodíka jeme, tým viac draslíka a horčíka potrebujeme na udržanie rovnováhy v hospodárení s vodou a nervovo-svalových impulzoch. Lenže z rafinovanej soli a presolených polotovarov a fast-foodov získavame  iba zvýšené množstvo sodíka, kým draslíka a horčíka máme v strave menej.
V krajinách, kde sa konzumuje aj dnes prírodná soľ : časti Pakistanu, časti Indie, Číny, Korea, nie je vôbec bežné aby lekári odporučili menej solenia. Na to by nemal dôvod, lebo táto soľ sa správa v tele radikálne ináč, ako chémia – chlorid sodný (bežná kuchynská aj morská soľ z potravín).

Ak ste ochotní radikálne vyradiť chlorid sodný a aj silne spracované potraviny tak máte šancu zažiť zázraky v podobe : 

úpravy tlaku

schudnutia

vyčistenia pokožky

zmiznú astmy a alergie

zmizne bolesť žalúdka, pálenie záhy

zmiznú bolesti hlavy

zmiznú bolesti kĺbov a typická ranná tuhosť kĺbov

zmiznú aj dlhoročné migrény

Zdielať

google