Hraska-jemna-zahustovanie-Ceria-250g
Hraska-jemna-zahustovanie-Ceria-250g

Hraška jemná na zahusťovanie Ceria 250g

1,50

Hraška Jemná je jemne ochutená hrachová zmes, ktorá zdravo nahradí Klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale) Zápražku (zahustíte polievku, omáčku) Vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní)

Kategória: .

Popis Produktu

Hraška jemná na zahusťovanie Ceria 250g

Hraška jemná na rozdiel od Hrašky pikantnej má znížené množstvo korenia, soli a je úplne vynechané chilli a cesnak. Hraška jemná je preto vhodnejšia pre deti a niektoré diéty.

Hraška má prirodzene vysoký obsah vlákniny a je zdrojom horčíka a zinku. Neobsahuje lepok ani cholesterol.

Používame pri príprave:

slaného pečivaknedlíků ako kysnutých tak aj zemiakových
cestovín
halušiek a halušiek
závarky do polievkových
kyslaných palaciniek a lievancov
placiek a fašírok alebo sekanej
Pri príprave jedál typu miešané vajíčka, lečo, karfiolový mozoček, slané nákypy a zapekané jedlá

Z Hrašky uvaríme bešamelovú omáčku.
Pre 5 osôb zmiešame 100 g hrášku a 600 ml vody a 20 minút povaríme.
Bešamelovú omáčku zmiešame so zapekaným pokrmom a dáme zapiecť do rúry alebo pridáme do špenátu či leča namiesto vajíčok.

Hraška je ochutená hrachová zmes, ktorá zdravšie nahradí (vysoký obsah vlákniny, zdroj horčíka a zinku) klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale), zápražku (zahustíte polievku, omáčku) a vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní).

Zloženie: hrach, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), sójová omáčka prírodne fermentovaná (sójové bôby, pšenica bez lepku, soľ, maltodextrín), zmes korenia, syrová aróma mliečneho pôvodu

Nutričné hodnoty v 100g:
energia 319kcal, bielkoviny 17,3g, tuky 3,7g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8g), sacharidy 54,2g

RECEPTY
Základné recepty sú vzorové recepty pre jednotlivé pokrmy (placky, rezne, zapekané, apod). Podľa týchto vzorov môžete pripraviť stovky ďalších receptov, v ktorých sa striedajú použité suroviny.


REZNE zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie) 

zmiešame 80g Hrašky so 120ml vody na cestičko (hustota redšia ako horčica) 
naporcujeme 300g zeleniny 
kúsky zeleniny namáčame v cestíčku 
kladieme ich do rozpáleného oleja


PLACKY zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)


zmiešame 140g Hrašky pikantnej s 250ml vody na cestičko 
nakrájame (nastrúhame) 200g zeleniny 
nakrájanú zeleninu vmiešame do cestíčka (hustota ako na palacinky) 
placky vyprážame v horúcom oleji alebo pečieme v rúre na plechu


POMAZÁNKY s rôznymi druhmi zeleniny (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody) 

cestičko rozmiešame s vodou a zvoľna varíme na hustú kašu 20 min.
po vychladnutí vyšľaháme s tukom 20g na osobu (olej, maslo a pod) 
dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme buď trený cesnak, nastrúhaný chren alebo nakrájanú papriku, paradajku, mrkvu, zeler apod


DRESING s jogurtom, kyslou smotanou (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody) 

základ dresingu pripravíme ako u nátierky, použijeme však na 5g Hrašky 25 ml vody 
po vychladnutí vyšľaháme s jogurtom, alebo kyslou smotanou 
dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme kôpor, bylinky, cesnak a pod


ZAHUSŤOVANIE polievok – zeleninovej, zemiakovej, gulášovej ai (4 porcie) 

vrchovatú polievkovú lyžicu Hrašky (30g) nasypeme do 1,5 litra vlažnej polievky a zamiešame 
varíme cca 20 minút


ZAHUSŤOVANIE omáčok, štiav, gulášov a pod (1 porcia 10g Hrašky na cca 120ml omáčky) 

Hraškou môžeme nahradiť múku úplne alebo len čiastočne 
Hrášku aj múku je potrebné variť minimálne 20 minút 
Hrašku možno používať na prípravu bešamelových omáčok 


NÁHRADA VAJEC v slaných cestách (cca 30g za jedno vajce = asi 1 polievková lyžica) 

Hrašku zmiešame s múkou a cesto ďalej spracúvame, ako sme zvyknutí 
Hrašku pridávame do kysnutého cesta (knedle, slané pečivo), do zemiakového cesta (halušky, knedle a i.)



NÁHRADA VAJEC v karbonátkach – zeleninových, syrových apod (4 porcie) 

zmiešame 250g Hrašky s 300g nastrúhanej zeleniny a podľa potreby pridáme vodu 
z cesta tvarujeme fašírky (môžeme obaliť v strúhanke) 
karbonátky vypražíme v horúcom oleji alebo pečieme na plechu v rúre


NÁHRADA VAJEC pri zapekaní cestovín, zemiakov, zeleniny apod 

Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka

môžeme dochutiť muškátovým orieškom, oregánom apod 
vzniknutú omáčku prelejeme zapekané jedlo a ešte dopečieme v rúre

NÁHRADA VAJEC pre lečo, pre mozoček, špenát a pod 

Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne kaša 
pridáme uvarený karfiol alebo podusené papriky a paradajky alebo mrazený špenát 
premiešame a podľa potreby povaríme a dochutíme 
chutnejšie je, keď Hrašku povaríme s opraženou cibuľkou a Maha korením


Krajina pôvodu: Česká republika

Obsah: 250g

Zdielať

google