lanovy olej

Ľanový olej 250ml

3,95

Ľanový olej se získava lisovaním semienok ľanu siateho. Je účinnou pomocou, ako predchádzať arterioskleróze, infarktu, rakovine a ďalším chorobám1). Užívaním v tvarohu má vysoko protirakovinové účinky.

Kategória: . Značky .

Popis Produktu

Ľanový olej se získava lisovaním semienok ľanu siateho. Je účinnou pomocou, ako predchádzať arterioskleróze, infarktu, rakovine a ďalším chorobám1). Užívaním v tvarohu má vysoko protirakovinové účinky.

Charakteristika ľanového oleja

Ľanový olej sa vyznačuje vysokým obsahom lecitínu, minerálnych látok a vitamínov, obsahuje až 72% nenasýtených esenciálnych mastných kyselín. Obsahuje niacín, čo je dôležitá súčasť komplexu vitamínov B3. V odbornom svete sa Ľanový olej považuje za jeden z najlepších olejov vôbec. Obsahuje inulín, ktorý čistí črevá a upravuje mikroflóru.

Účinky ľanového oleja

  • Čistí črevá a upravuje mikroflóru – zlepšuje zažívanie
  • Pozitívne ovplyvňuje krvný obeh
    • Znižuje krvný tlak, hladinu lipidov (tukov) a riziko srdcových chorôb
    • Bráni hustnutiu krvi, zlepšuje elasticitu ciev a chráni ich pred zápalmi
    • Zlepšuje prekrvovanie očnej buľvy
  • Zmierňuje menštruačné kŕče a migrénové bolesti
  • Pôsobí protizápalovo na kĺby
  • Zlepšuje stavy pri lupienke a suchej odlupujúcej sa pokožke

Ľanový olej a použitie

Vnútorne – 1 x denne 1 čajová lyžička, pri prevencii používať v tvarohu alebo v bielom jogurte, nalačno sa užíva na zápchy. Malým deťom 2 kvapky denne do hotových kaší alebo ovocných výživ. Nie je vhodné prekračovať dennú dávku, len u pacientov po chemoterapii, tým sa odporúča 1 polievková lyžica denne behom jedla.

Vonkajšie – na kožné problémy slabo pomazať problematické miesta až 2xdenne, kombinovať s vnútorným užívaním.

Ľanový olej a použiteľnosť

Trvanlivosť ľanového oleja je 3 mesiace. Po otvorení uchovajte v chladničke a spotrebujte do 3 mesiacov. Nesmie sa variť, musí sa ukladať do tmy a chrániť pred svetlom.

Využitie ľanového oleja v kuchyni

Ľanový olej len do tvarohu, tvarohových pomazánok a neochutených jogurtov. NEZAHRIEVAŤ.

Zdielať

google