umeboshi
umeboshi

Umeboshi 100g Natural

4,30

UMEBOSHI predchádzajú únave, zaisťujú rýchle odbúranie prebytočných kyselín v tele,podporujú vylučovanie jedov.

Kategória: .

Popis Produktu

Slivky Umeboshi – ako sú u nás často nazývané, sú kôstkovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však v skutočnosti je odrodou marhule .Pri výrobe sa nepoužívajú žiadne umelé farbivá a sú to práve listy Shiso, ktoré farbia slivky na červeno. Sú bohaté na organické kyseliny, ako je kyselina citrónová (je zaujímavosťou, že obsahujú viac kyseliny citrónovej než samotný citrón) ďalej obsahujú kyselinu jablčnú a jantárovú.

Zloženie: Ume slivky (72%), morská soľ, umeocot (ume slivky, morská soľ, Shiso), Shiso. (Max. Obsah soli 19,6%)

Umeboshi dodávajú substancie, ktoré zaisťujú rýchle odbúranie prebytočných kyselín v tele.
Napomáhajú taktiež predchádzať príznakom starnutia. Starnutie je (jednoducho vyjadrené), ako oxidačný proces. Umeboshi a sójová omáčka Tamari majú schopnosť zmierňovať túto oxidáciu. Podporujú vylučovanie jedov z tela. Podporou látkovej výmeny totiž zabezpečujú dodávanie energie stále aktívnym bunkám ľadvín a pečene. Tieto orgány môžu teda svoju normálnu funkciu – vylučovanie jedov z tela – vykonávať na vyššej úrovni. Kombinácia týchto fyziologických vplyvov pomáha k omladnutiu tela a k zvyšovaniu vitality.

Pravidelnou konzumáciou umeboshi si môžeme udržať slabo alkalické pH ( asi 7,35).
Konzumáciou 10 g umeboshi môžeme neutralizovať 100 g skonzumovaného cukru.

Antiseptické a antibiotické vlastnosti
Na začiatku päťdesiatych rokov sa podarilo Dr.Kyo Sato (univerzita Hirosaki) získať antibiotickú substanciu. Zničil mikróby a stafylokoky úplavice len 9 g extraktu umeboshi. Jeho objav sa nestal populárny, pretože penicilín a ostatné antibiotika boli populárnejšie. V r. 1968 bola izolovaná zložka ume, ktorá mala vplyv na usmrtenie bacila tuberkulózy.

Ďalšie zložky umeboshi
Obsahujú niekoľko organických kyselín. Podporujú a povzbudzujú funkciu pečene, urýchľujú peristaltiku čriev, majú antiseptický efekt, podporujú trávenie proteínov, pôsobia laxatívne.

Všeobecné fyziologické pôsobenie umeboshi (Zhrnutie)
Predchádzajú únave. Únava je obvykle ovplyvnená nahromadením kyseliny mliečnej a maslovej v tele. Tie nie sú dosť rýchlo odbúrané látkovou výmenou. Naša krv má kyslý charakter, keď konzumujeme nadmerné množstvo buď jinovej, alebo extrémne jangovej potravy (cukor, bielu múku a živočíšne potraviny), nedostatok pohybu. Prekyslením krvného riečišťa sme náchylnejší k infekčným chorobám, onemocneniu pečene, chorobe starnutia. Ako už bolo uvedené umeboshi dodávajú substancie, ktoré zaisťujú rýchle odbúranie prebytočných kyselín v tele. Umeboshi podporujú vylučovanie jedov.

Podporou látkovej výmeny totiž zabezpečujú dodávanie energie stále aktívnym bunkám ľadvín a pečene. Tieto orgány môžu svoju funkciu-vylučovanie jedov z tela- vykonávať na vyššej úrovni.

Ako využiť umeboshi ako domáci liečebný prostriedok
Môžete ich jesť len tak, alebo ich konzumovať ako nápoj v horúcej vode, alebo pridať do čaju bancha, prípadne ich môžete vložiť napr. do ryžových gulí.

Umeboshi sa používajú v prípade:

prekyslenie žalúdka
nadmerné množstvo kyseliny v žalúdku
črevné problémy
bolesť hlavy
únava
po požití tak škodlivej potraviny , ako je cukor
POZOR!!! Priemerné množstvo je cca ½ slivky 3x týždenne. V prípade liečby sa užívajú umeboshi inak.

Ume – sho
Dužina umeboshi sa rozotrie a rozvarí na hustú pastu spolu so sójovou omáčkou a vodou. Malé množstvo tohto prípravku môžete použiť ako korenie. Keď rozpustíte ½ čl. tejto pasty a pridáte ju do čaju bancha, získate ume-sho-ban.

Čaj z umeboshiek.
Varte dužinu jednej umeboshi ½ hodiny v 1 l vody. Vodu sceďte, ak je nutné, rozrieďte ešte vodou. V lete je tento studený čaj veľmi osviežujúci.

Návod na prípravu: štipľavá, slanokyselá chuť Umeboshi sa skvele hodí pre dochutenie šalátových dressingov a omáčok. Možno konzumovať priamo, bez úpravy – nechajte rozplynúť v ústach alebo pridajte do jedla – vždy odstráňte kôstku.

Krajina pôvodu: Japonsko

Zdielať

google